Attractiv - Business Intelligence - BI - Birst - Navision BI Box - Power BI - Management Rapportages

 

 

 

Attractiv - BI - Birst - Management Rapportages

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Business Intelligence Tools

 
Business Intelligence (BI) tools waren voorheen complexe en prijzige systemen. Vandaag de dag kan Attractiv een Self-Service BI oplossing leveren, met een aanzienlijk lagere prijs en een snellere beschikbaarheid. Zou u niet ook op elk gewenst moment van de dag willen zien wat er in uw bedrijf gebeurd? Hoeveel verkooporders er zijn en hoeveel marge u hierop maakt? In een oogopslag kunnen zien hoe u er financieel voorstaat en of uw klanten op tijd betalen? Attractiv kan u hierbij helpen. Met onze Business Intelligenge oplossingen analyseren en  vertalen wij uw financiële en order stromen in overzichtelijke rapporten en grafieken. Daardoor krijgt u de juiste informatie, op het moment dat u het nodig heeft!
 
 
Birst
 
Business Intelligence en Datawarehousing oplossingen zijn al meer dan drie decennia actief op de markt. Ondanks deze lange tijd hebben BI implementaties in de praktijk nog altijd de reputatie kostbaar te zijn en complex om te beheren. De roep om een eenvoudige en gebruikersvriendelijke aanpak van Business Intelligence en analytische vraagstukken wordt hierdoor steeds luider. BI SaaS (Business Intelligence, Software as a Service) oplossingen zijn gebaseerd op Cloud technologie en zijn hét antwoord op deze vraag. E.Novation lanceert als eerste in Europa de BI SaaS oplossingen van het Amerikaanse bedrijf Birst. Birst combineert het beste van BI en Cloud technologie in één platform. Zij vertegenwoordigt de volgende generatie Business Intelligence toepassingen.
 
In de huidige maatschappij is het belangrijk dat informatie snel, correct en helder weergegeven kan worden. Birst bied daarbij uitkomst. Waar BI tools namelijk eerst veel specifieke kennis en dus tijd en geld vereisten om succesvol en zelfstandig binnen de organisatie te kunnen gebruiken, is BI nu vooral gericht op snelheid en het comfort waarmee iemand zich het programma eigen kan maken. Birst combineert daarbij het beste van twee werelden. Enerzijds biedt Birst het gemak aan van de implementatie (up and running in enkele weken) en het gebruik van Software as a Service met de mogelijkheden van een complete Business Intelligence suite. Anderzijds is de informatie overal en altijd beschikbaar, maar wel met de beveiliging van een lokale toepassing. Dit levert aanzienlijke voordelen op ten aanzien van inrichting en beheer met als resultaat een reducering van de kosten.
 
Birst is een centraal BI platform dat ervoor zorgt dat lokale Business Intelligence initiatieven weer centraal beheerd worden, maar waarbij, vanwege de Cloud Technologie, minimale inbreng van de ICT afdeling nodig is. Alle gegevensbronnen, van CRM tot Social Media, lokaal of in the Cloud, worden via een webbrowser ontsloten. Hierbij heeft u de keuze om gegevens in the Cloud te plaatsen, maar ook om gegevens te laten waar ze zijn, of zelfs een combinatie hiervan. Kortom, Birst biedt een flexibel platform waar Business Intelligence, ETL (Extraction, Transformation and Load), Data Warehousing, OLAP (Online analytical processing), Reporting en Dashboards, allemaal samenkomen en centraal in één schaalbare Cloud omgeving gebruikt kunnen worden.
 
Wilt u weten wat BI SaaS kan betekenen voor uw organisatie? Bekijk alvast enkele voorbeelden of klik hier om direct contact met ons op te nemen.
 
 
Navision BI Box
 
Met een dagelijkse snapshot van uw Navision Dynamics of Axapta ERP system zijn wij in staat ervoor te zorgen dat uw organisatie grip op alle aspecten van uw bedrijfsprocessen heeft. Bent u het zat om op basis van onderbuik gevoel uw organisatie aan te sturen en wilt u nu echt een concrete kijk in de eigen keuken nemen dan is de Navision BI Box echt iets voor u!
 
De Navision BI Box is opgebouwd uit twee componenten:
 
Stap 1 – De Analyse Tool
Door de gegevens vanuit het ERP systeem, door middel van kubussen, te publiceren in Excel is het mogelijk om grondige analyses te maken op basis van tijdsdimensies welke ervoor zorgen dat u tot op detail niveau controle heeft over uw gegevens binnen de organisatie.
 
Stap 2 – De Dashboard Tool
Nadat het ERP systeem goed is gecontroleerd en u het gevoel heeft dat u grip op uw gegevens heeft, is het mogelijk dashboards op te zetten met behulp van Qlickview of Excel Dashboards. Deze dashboards maken het mogelijk om op hoofdlijnen uw KPI’s te volgen.
 
 
Power BI
 
Power BI is de nieuwste tool op het gebied. Dit is een plug-in voor Microsoft Excel in Office 365. Met deze plug-in krijgt u pas echt zicht op data binnen uw bedrijf. Verschillende databronnen kunnen gecombineerd worden, om hieruit op een logische manier informatie te halen. U kunt vragen: 'Toon de top 5 klanten op basis van winst', u krijgt hier direct 'antwoord' op in de vorm van sterke visualisaties. Of het nu gaat om staafdiagrammen, barcharts, grafieken of landkaarten. Als u namelijk 'per land' toevoegt aan uw vraag, dan ziet u de grafieken op een landkaart. De overzichten die u op deze manier supersnel maakt, kunnen gepubliceerd worden via Sharepoint. Via de Sharepoint Cloud kunnen de overzichten vervolgens gedeeld worden met alle andere gebruikers binnen en buiten uw organisatie. 
 
Waarom kiest u voor power BI? Power BI heeft als sterkste punt dat u op logische teksten kunt zoeken naar antwoorden. Antwoorden die u direct kunt gebruiken in uw dagelijkse bedrijfsvoering en hiermee kunt u snel beslissingen nemen met minder risico's! U wilt toch ook graag weten waar uw beste verkoopkansen liggen?
 
Neem dan contact op met Attractiv en wij kijken samen met u naar de mogelijkheden!